Kastav

Lokvina

...gdje baština postaje dio tebe.

Radno vrijeme:

od 0-24

Adresa:

Lokvina

Broj telefona:

+385 (51) 691-452

Naći se na Lokvini znači naći se na trgu koji je izgledom gotovo identičan još od burnog srednjeg vijeka. Vrlo je lako zamisliti dovikivanje i glasne razgovore na kastavskom dijalektu te živopisan ali težak život domaćih ljudi.
Trg Lokvina u svojem imenu krije legendu o slozi i buntovnom duhu Kastavaca. Priču možete pronaći uklesanu na šterni s natpisom iz daleke 1666. godine o tome kako su Kastavci utopili zloglasnog „kapetana“ Frana Morellija, a za to nitko nije bio osuđen. Otkrijte priču u kojoj sloga i zajedništvo pobjeđuju tiraniju.

Po provedbi projekta, bogatom i pristupačnijom prezentacijom sadržaja kulturne baštine novouređeni trg će kroz cijelu godinu predstavljat mjesto prezentacije kulturne baštine.

S obzirom da se trg Lokvina nalazi na javno dostupnom, otvorenom prostoru radi se o prezentaciji i interpretaciji kulturne baštine in situ. Kroz ploče i druge sadržaje koji će interpretirati kulturnu baštinu koja se ondje nalazi, 24 sata dnevno ista će biti dostupna svima zainteresiranima.

Provođenjem aktivnosti omogućilo se proširenje mogućnosti za odvijanje različitih kulturnih i edukativno-kulturnih sadržaja tijekom godine, kako od strane udruga koje djeluju na području grada, tako i umjetnika iz regije.

info@kastav.hr
+385 (51) / 691-452
+385 (51) / 688-201

Galerija

Novosti

Nema novosti.

Skip to content