Viškovo

Kuća halubajskega zvončara

...gdje baština postaje dio tebe.

Radno vrijeme:

-

Adresa:

Općina Viškovo

Broj telefona:

+385 (51) 503-770

Kulturna baština je izuzetno vrijedan resurs te lokalna zajednica Viškova osjeća odgovornost da tu baštinu njeguje, čuva i prosljeđuje budućim generacijama. Za Općinu Viškovo od velike je važnosti postojanje i tradicija Halubajskih zvončara.

U okviru projekta predviđena je uspostava Kuće halubajskega zvončara na području Općine Viškovo. Uspostava podrazumijeva izgradnju i opremanje građevine za smještaj postava i uspostavu prostorno-funkcionalnih jedinica Kuće halubajskega zvončara. Lokacija za kuću zvončara nalazi se u obuhvatu sportsko-rekreacijske zone Halubjan u Viškovu.

Kuća halubajskega zvončara imat će višestruku namjenu: izložbeni/prezentacijski dio sa stalnim postavom etnografske zbirke zvončara, prostor za edukacijske radionice i zabave te suvenirnicu i degustacijski prostor. U sklopu objekta Kuće halubajskega zvončara planiran je i ugostiteljski prostor koji će u prvom redu biti lokalnog karaktera, namijenjen lokalnom stanovništvu i stanovništvu regije te će nuditi autohtonu domaću hranu.

Galerija

Skip to content